Kita nyedhiyakake solusi efektif ing sektor banyu

Cara ngatasi polarisasi konsentrasi membran osmosis mbalikke

Sistem osmosis mbalikke minangka bagean sing penting kanggo peralatan perawatan banyu murni murni cilik lan medium, nanging uga ana bebaya sing didhelikake ing sistem osmosis mbalikke, yaiku, permukaan membran osmosis terbalik gampang mbentuk polarisasi konsentrasi dening solute utawa bahan-bahan ditahan liyane, sing bakal mengaruhi kualitas efluen peralatan perawatan banyu.

1. Cara nambah kacepetan

Kaping pisanan, kita bisa nggunakake langkah-langkah sing umum digunakake ing industri kimia kanggo nambah gangguan. Yaiku, coba tambahake kecepatan linear cairan sing mili liwat permukaan membran. Wektu adsorpsi zat terlarut bisa dikurangi kanthi nyuda wektu adi cairan lan nambah kecepatan cairan ing peralatan perawatan banyu murni murni sing ukuran cilik lan medium.

2. Metode pengepakan

Contone, 29 ~ 100um bola dilebokake ing cairan sing diobati lan mili liwat sistem osmosis mbalikke bebarengan kanggo nyuda kekandelan lapisan watesan membran lan nambah kecepatan transmisi. Bahan bal bisa digawe saka gelas utawa metil metakrilat. Kajaba iku, kanggo sistem osmosis malik tubular, bal spons mikro uga bisa diisi menyang cairan pakan. Nanging, kanggo modul membran jinis piring lan bingkai, cara nambah pengisi ora cocog, utamane amarga ana risiko ngalangi saluran aliran.

3. Cara pulsa

Generator pulsa ditambahake ing proses peralatan perawatan banyu. Amplitudo lan frekuensi denyut nadi beda. Umume, luwih gedhe amplitudo utawa frekuensi, luwih akeh kecepatan alirane. Agitator digunakake ing kabeh piranti uji coba. Pengalaman nuduhake manawa koefisien transfer massa duwe hubungan linier karo jumlah revolusi agitator.

4. Instalasi promotor kerusuhan

Para promotor kerusuhan minangka macem-macem alangan sing bisa ningkatake pola aliran. Contone, kanggo komponen tubulus, baffle spiral dipasang ing njero. Kanggo modul membran utawa jinis gulung, bolong lan bahan liyane bisa dilapisi kanggo ningkatake kerusuhan. Efek saka promotor turbulensi apik banget.

5. Tambahake hambatan skala dispersive

Kanggo nyegah membran osmosis mbalikke nambah ukuran ing alat perawatan banyu, asam sulfat utawa asam hidroklorat ditambahake kanggo nyetel nilai pH. Nanging, amarga korosi lan kebocoran sistem asam, operator dadi repot, mula hambatan skala dispersive umume ditambahake kanggo njaga operasi normal sistem pangobatan banyu.


Wektu kiriman: Aug-31-2020